Nieuwe afzuigunit Miele

De nieuwe afzuigunits van Miele

Over het design van een afzuigkap zijn er vele verschillende meningen. De een vindt dat de afzuigkap de blikvanger in de keuken is, in andere gevallen wordt hij gewoon in de meubels geïntegreerd en doet hij onopvallend zijn werk. De nieuwe afzuigunits van Miele zijn ingetogen en elegant – en ze verbruiken weinig energie.

Een afzuigunit is een afzuigkap die ingebouwd kan worden in bijvoorbeeld een op maat gemaakte schouw of in een bovenkast. Alleen het aanzuiggedeelte en de bedieningselementen zijn zichtbaar. Dit in tegenstelling met een vlakscherm afzuigkap waarbij het voorste gedeelte naar voren trekt. De nieuwe Miele-afzuigunits kenmerken zich door de uiterst slanke constructie. Met een diepte van slechts 30 centimeter zijn ze ideaal voor integratie in platte bovenkasten, die de moderne keuken optisch gezien speelser maken.

Afzuigunits zijn verkrijgbaar in twee afmetingen: 90 en 120 centimeter breed. Het aanzuiggedeelte is bij deze apparaten bekleed met een paneel; de wasem wordt tijdens het koken door de rondom aangebrachte luchtopeningen aan de randen van het paneel sneller opgenomen en naar het daarachter gelegen roestvrijstalen/metalen vetfilter gevoerd (bij circulatiegebruik is daarnaast een actief koolstoffilter nodig). De zichtbare kapromp en het paneel zijn gemaakt van roestvrij staal. Het paneel kan in de vaatwasser worden schoongemaakt.

Beide apparaten zijn volgens het nieuwe energielabel voor afzuigkappen, dat vanaf januari 2015 in de EU geldt, ingedeeld in klasse A. Om dit te bereiken gebruikt Miele bij haar afzuigunits duurzame led-verlichting en efficiënte gelijkstroommotoren. Dergelijke motoren dragen ertoe bij dat het geluidsniveau zelfs op de hoogste stand (3), die in de praktijk echter zelden nodig is, uiterst laag blijft.

Een gemeenschappelijk kenmerk van de twee modellen is de functie Con@ctivity 2.0. Dit houdt in dat dat de afzuigkap meteen in werking gaat zodra u de kookplaat aanzet. Daartoe geeft de Miele-kookplaat – er is keuze uit talloze modellen – het vermogen van de kookzones draadloos door aan de kap. Het installeren van Con@ctivity 2.0 is eenvoudig. Bij de afzuigunit wordt een USB-stick geleverd die in de kookplaat wordt gestoken.

De Miele-afzuigunits kunnen werken volgens het luchtafvoer- of luchtcirculatieprincipe of met een externe ventilator (voor het 120 centimeter brede model is alleen luchtafvoer of een externe ventilator mogelijk). Als los verkrijgbaar accessoire is voor deze apparaten ook een afstandsbediening verkrijgbaar

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s