7 tips vóór het kopen van een keuken

Uw huidige keuken is verouderd? U bent opzoek naar een nieuwe keuken?

Bij de zoektocht naar uw droomkeuken komt ontzettend veel kijken. Denk hierbij aan het ontwerp,  opbergruimte, materialen, apparatuur, werkbladen, bouwkundige werken etc. 

U moet aan zoveel zaken tegelijk denken, daarom geeft Loomans keukens u 7 handige tips vóór het kopen van een keuken.

 

1. Maak een wensenlijst
Bedenk  goed waar uw nieuwe keuken aan moet voldoen en schrijf dit op. Stel uzelf vragen als: Wat stoort mij in mijn huidige keuken ? En wat wil ik in mijn nieuwe keuken wel en wat niet?  Wat voor keukenopstelling past in mijn huis? Welke stijl en materialen wil ik? Is er bepaalde apparatuur waar ik gebruik van wil maken? Vergeet ook niet na te denken over zaken als comfort, werk- en opbergruimte. Het is niet erg om een beetje ‘out-of-the-box’ te denken. Later zal je waarschijnlijk toch hier en daar concessies moeten doen. Nu krijgt u de kans op uw nieuwe keuken te realiseren zoals u dat graag wilt.

2. Doe inspiratie op
Ga rondkijken op woonbeurzen, in woonmagazines, woonprogramma’s op televisie en op internet. Op Pinterest kan u bijvoorbeeld heel veel leuke ideeën vinden. ( wij zijn ook te vinden op pinterest) Zoek uit wat de trends en innovaties zijn op keukengebied. Als u zich goed laat inspireren, wordt uw ideale keukenbeeld steeds duidelijker.

3. Bepaal je budget
Bepaal in een vrij vroeg stadium wat uw maximumbudget is. U kunt hier dan direct al rekening mee houden. U kunt alternatieven qua materiaalsoorten naast elkaar leggen of merken van keukenapparatuur vergelijken. Ook wanneer u bij een keukenspeciaalzaak bent, kan de adviseur hierin meedenken.

4. Maak een ontwerp
Probeer zelf al wat opstellingen te bedenken en uit te werken, bijvoorbeeld op een kladbladje, maar dit kan natuurlijk ook op de computer. Er zijn tegenwoordig veel handige gratis tekentools die u hiervoor kunt gebruiken.

5. Bezoek een keukenspecialist ( Loomans Keukens te Eindhoven)
Neem uw eigen schets mee naar een keukenspecialist. De adviseur kan dan al gelijk zien welke richting u op wilt en kan u vervolgens op alle vlakken voorzien van deskundig advies. U kunt dingen vergeten zijn of hij kan u op zaken wijzen die wellicht beter zijn om anders te doen. Als alle keuzes zijn gemaakt, kan de adviseur een offerte maken.

6. Bekijk de alternatieven
Het is nooit verkeerd om uzelf af te vragen of een nieuwe keuken wel de beste optie is. Een alternatief kan renoveren zijn. Als blijkt dat u budget niet toereikend genoeg is om je droomkeuken te realiseren, is het een goede optie om weer een paar jaar vooruit te kunnen. Met een aantal kleine aanpassingen zoals een nieuw werkblad of keukendeurtjes, heeft u voor het oog weer een nieuwe keuken. Een ander alternatief kan een showroom keuken zijn. Deze keukens zijn voordeliger. U kunt eens kijken op showroomkorting.nl. 

7. Vraag naar de voorwaarden
Vraag voordat u een overeenkomst tekent naar de leverings-en-betalingsvoorwaarden. Moet u  een bepaald bedrag aanbetalen? Vergeet ook niet te vragen naar de garantiebepalingen. Heeft u alleen garantie op de apparatuur of ook op de montage?

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s